De la un hamster la o consolă Game Boy. Modalități neobișnuite folosite pentru minarea și tranzacționarea de criptomonede

Inventatori, antreprenori și entuziaști care au venit cu modalități inedite pentru minarea de monede virtuale.

Foto: Pixabay

Pentru minarea de criptomonede într-un mod profitabil sunt necesare echipamente scumpe, care pot fi ASIC miner-e, computere puternice sau sisteme bazate pe acceleratoare grafice performante. Sunt, însă, inventatori și antreprenori care au dezvoltat proiecte neobișnuite sau inedite pentru a mina și tranzacționa monede virtuale. Ei nu le-au făcut neapărat pentru profit, ci pentru a demonstra că se poate și așa.

Un inginer, expert în securitate informatică, a vrut să vadă dacă poate mina Bitcoin folosind o consolă pentru jocuri video Game Boy din anii ’80. El a legat dispozitivul la o placă Raspberry Pi Pico, iar ansamblul rezultat a fost conectat la computerul pe care era instalat software-ul dedicat pentru minarea de criptomonede. Inventatorul a reușit să obțină 0,8 hash-uri pe secundă folosind acest sistem neobișnuit. Un sistem avansat atinge 100 Terahash/s (TH/s).

Sistemul bazat pe Game Boy ar avea nevoie de câteva cvadrilioane de ani pentru a mina un singur Bitcoin. Consola Nintendo Game Boy, lansată în 1989, are un procesor mai slab decât cel din microcontrolerul Raspberry Pi Pico.

Alți oameni folosesc minicomputerul Raspberry Pi 4 pentru a mina criptomonede. Acesta poate genera până la 108 hash-uri pe secundă. Un calcul, realizat de Make Use Of, arată că un astfel de sistem poate mina aproximativ 0,00005127 XMR (monero) pe zi. Asta înseamnă 0,01 dolari/zi. Dacă sursa de energie este gratuiă, sistemul poate genera câteva zeci de cenți pe lună. Potrivit aceleiași surse, ar fi nevoie de 14 ani pentru ca cineva să își recupereze, chiar și cu electricitate gratuită, investiția într-un sistem de minare bazat pe o placă Raspberry Pi 4, care costă 35 de dolari. Sunt necesare, însă, alte câteva periferice și accesorii.

criptomonede, game boy
Foto: Coinmine.com

Pentru cei care nu au cunoștințe, dar doresc să mineze criptomonede acasă, este disponibil CoinmineOne. Dispozitivul, care seamănă cu o consolă PS5 sau un computer desktop, costă 700 de dolari. Sistemul rulează propriul sistem de operare, MineOS, are un procesor Intel Celeron din Seria J, grafică AMD Radeon RX570 și capacitate de stocare internă de 1 TB. Dispozitivul este potrivit pentru minarea, într-un mod profitabil, de monede virtuale precum Monero (800 h/s) sau Ethereum (29 Mh/s).

Hamsterul care a tranzacționat criptomonede într-un mod profitabil

Un tânăr de 30 de ani din Germania a dezvoltat, cu ajutorul unui prieten, o cușcă pentru hamster capabilă să tranzacționeze criptomonede. Ansamblul include o roată și două tuneluri. După ce roata, folosită de animal, se oprea, ea selecta automat una dintre cele 30 de criptomonede disponibile pentru tranzacționare.

Dacă hamsterul, numit Mr. Goxx, intra pe tunelul „buy”, moneda virtuală aleasă era cumpărată. Dacă intra pe „sell” era vândută. Ordinele erau transmise automat pe o platformă de tranzacționare online. Mr. Goxx are și un canal dedicat pe Twitch, dar nu a mai fost publicat conținut nou de 7 luni.

Foto: Twitch

În perioada în care a fost activ, Mr. Goxx a avut performanțe mai bune decât indicele bursier S&P 500.

Alți pasionați de domeniul crypto folosesc automobile pentru a mina monede virtuale. Un bărbat și-a instalat un sistem, bazat pe șase plăci video Nvidia GeForce RTX 3080, în portbagajul hibridului BMW i8, iar un posesor de Tesla Model 3 folosește bateriile mașinii în același scop. Am scris despre acestea într-un articol dedicat.

Exit mobile version