NFT: Google încheie un parteneriat cu Dapper Labs pentru a susține blockchain-ul Flow

Gigantul motor de căutare american este ultima companie care susține dezvoltarea tehnologiei blockchain în sferele aflate în plină expansiune, precum NFT și NFT gaming

JHVEPhoto | Adobe Stock

Google, motorul de căutare american, își unește forțele cu studio-ul canadian de dezvoltare pe blockchain – Dapper Labs. Parteneriatul este menit să susțină dezvoltarea noilor produse și servicii Web 3.0, inclusiv populara piață a jetoanelor non-fungibile.

Ca parte a înțelegerii, Google Cloud va servi drept operator al rețelei pentru blockchain-ul Flow al celor de la Dapper Labs, o infrastructură scalabilă care susține un întreg ecosistem de NFT-uri, jocuri și aplicații – conform Forbes. Janet Kennedy, vicepreședintele Google Cloud America de Nord, a spus că parteneriatul încheiat pe mai mulți ani va ajuta Dapper Labs să-și extindă operațiunile printr-o infrastructură sigură și scalabilă, pe care Google o pune la dispoziție.

De asemenea, Google a simplificat lucrurile pentru dezvoltatorii Flow – pentru a putea integra cu ușurință software-ul lor, care le oferă un motiv în plus să aleagă Google Cloud în detrimentul altor competitori, precum Amazon Web Services.

Roham Gharegozlou, CEO-ul Dapper Labs, a confirmat parteneriatul într-un mesaj postat pe twitter, urând bun venit celor de la Google pe blockchain-ul Flow.

Blockchain-ul Flow susține în prezent unele dintre cele mai populare colecții de NFT-uri din piață, printre care NBA Top Shot și CryptoKitties. Până în luna Februarie a anului curent, NBA Top Shot a generat peste $230 de milioane în vânzări. Acea sumă s-a triplat până în prezent, la $680 de milioane, conform datelor furnizate de Forbes.

Dându-și seama de potențialul pe termen lung al NFT-urilor, Michael Jordan și Kevin Durant, două legende din lumea basketball-ului american, s-au alăturat altor investitori, susținând o rundă de finanțare pentru Dapper Labs, în valoare de $300 de milioane. La data editării acestui articol, compania valorează aproximativ $2,6 miliarde.

În mai puțin de un an, NFT-urile au avansat dintr-un colț mic și obscur al industriei crypto – la o piață de miliarde de dolari. Luna August a doborât cele mai multe recorduri pentru piața NFT, atingând la un moment dat vânzări de $2 miliarde pe parcursul a 30 de zile, conform datelor colectate de nonfungible.com.

NFT: Google încheie un parteneriat cu Dapper Labs pentru a susține blockchain-ul Flow
Top Sales (30 days) | nonfungible.com
Exit mobile version