NFT: volumul căutărilor pe Google atinge maxime istorice

Vladimir Kazakov | shutterstock

Volumul căutărilor pentru termenul „NFT”, prescurtarea de la Non-Fungible Token, a atins un număr record, potrivit datelor colectate de The Block Research.

Volumul căutărilor pe browserul Google este măsurat pe o scară de la 1 la 100, unde 100 reprezintă un interes extrem de ridicat al internauților. Volumul căutărilor a atins cota 100 săptămâna trecută. Rata a crescut enorm, de la 15 la mijlocul lunii februarie, până la 65 la începutul lunii martie.

NFT: volumul căutărilor pe Google atinge maxime istorice
Termenul „NFT” | google trends

NFT-urile s-au bucurat anul acesta de o creștere considerabilă în popularitate, număr de utilizatori și artiști care își mută munca în acest spațiu.

Spațiul NFT a asistat la o tranziție uriașă a lucrărilor digitale și a operelor de artă pe blockchain. Proiecte precum Hashmasks sau CryptoPunks au înregistrat vânzări record anul acesta, alături de licitația încheiată de Christie’s pentru NFT-urile lui Beeple.

Lucrările digitale artistice nu sunt singurele care au crescut în popularitate odată cu explozia NFT. Momentele istorice din basketul american, serviciu furnizat de NBA TopShot – au făcut de asemenea senzație pe internet. Proiectul incapsulează cele mai frumoase și memorabile faze din istoria NBA și funcționează într-un mod similar cu cartonașele de colecție, doar că pe blockchain.

Cât despre NFT-urile cu adevărat populare, acest capitol cuprinde primul tweet postat vreodată pe platforma de socializare – mesaj care îi aparține lui Jack Dorsey, vândut pe $2,5 milioane. O altă lucrare deosebită și căutată rămâne colecția WarNymph, suită de lucrări digitale realizate de Grimes, prietena miliardarului Elon Musk.

Platformele NFT

Interesul crescut pentru această clasă nouă de active este susținută și de numărul săptămânal de utilizatori ai platformelor NFT.

Acestea au ajuns la aproape 400,000 de useri la începutul săptămânii trecute. Piața NBA TopShot a capturat marea majoritate a celor interesați, cu aproape 380,000 de utilizatori, urmată de jocul pe blockchainul Ethereum – Axie Infinity, cu 12,000 de useri.

Volumul de tranzacționare al jetoanelor non-fungibile a arătat o creștere semnificativă la rândul său. Acesta a atins un nivel de maxim la sfârșitul lunii februarie, cu un total de 196 de milioane de dolari tranzacționați. Din această sumă, 125 de milioane revine proiectului NBA TopShot, în timp ce CryptoPunks rezervă 63 de milioane din suma totală.

Exit mobile version