Alternativă la PS5: O companie cripto pregătește propria consolă video Web3

Zilliqa, o companie cripto cunoscută, investește serios în gaming.

Foto: Zilliqa

Compania Zilliqa, dezvoltatoare a unui blockchain, a anunțat o consolă video Web3 care va include jocuri play-to-earn (P2E) și un portofel cripto.

Pe scurt, dispozitivul le va permite utilizatorilor să câștige token-uri ZIL în timp ce se distrează în jocuri video. Criptomoneda este una populară și are o capitalizare, la momentul actual, de peste 420 de milioane de dolari.

Zilliqa și-a anunțat primul joc video la evenimentul Gamescom și crede că poate deveni un fel de platformă „Steam” pentru jocurile video Web3. Mai mult, firma a încheiat recent un parteneriat cu organizația de eSports suedeză Ninjas in Pyjamas (NIP), pentru a crea „experiențe virtuale” pentru oamenii pasionați de cele două domenii, sporturi electronice și cripto.

Consola Zilliqa va mai include un hub pentru jocuri video și o platformă pentru tranzacționarea criptomonedelor câștigate, dar și a unor bunuri virtuale precum skin-uri sau avatare.

Hub-ul pentru jocuri va intra în faza Beta în această lună și va include doar titluri care folosesc criptomoneda Zilliqa. Astfel, banii câștigați într-un joc vor putea fi folosiți pentru achiziții de bunuri digitale sau conținut suplimentar în altul.

Consola va ajunge pe piață la începutul anului viitor și va avea preinstalate câteva titluri, inclusiv un shooter, numit WEB3WAR. Compania promite o experiență similară cu cea din Counter-Strike: Global Offensive.

Potrivit responsabilului cu proiectele de gaming al Zilliqa, Valentin Cobelea, accentul va fi pus pe experiența în joc, nu pe partea de câștig. Multe jocuri de tip P2E au fost criticate pentru faptul că nu oferă un gameplay serios și consistent.

Compania nu a anunțat prețul consolei, dar un reprezentant al Zilliqa a spus că aceasta „se va plăti singură la un moment dat”.

Dispozitivul, similar cu PlayStation 5 sau Xbox Series X, include porturi HDMI, Ethernet, USB-C și USB 3.0. Producătorul va lansa, probabil, și un controller dedicat.

web3
Consola pentru jocuri video Web3 pregătită de Zilliqa vine cu multe opțiuni de conectivitate.

Companiile se grăbesc să aducă dispozitivele electronice populare în universul Web3. Vertu, producătorul european de telefoane de lux, a anunțat un nou model, METAVERTU, despre care spune că este „primul smartphone Web3”. Dispozitivul, care poate fi deja rezervat, va debuta pe piață pe 24 octombrie.

Reputația jocurilor Web3, afectată de securitatea slabă

Pentru a avea succes în domeniu, Zilliqa va trebui să investească serios în securitatea informatică a platformei. Jocurile de tip play-to-earn au devenit foarte populare în ultimii doi ani, mai ales în sud-estul Asiei, dar o serie de atacuri informatice de proporții le-au afectat serios credibilitatea.

Hackerii au furat în acest an, din ecosistemul Axie Infinity, criptomonede Ether și Tether în valoare de 625 de milioane de dolari. Potrivit analiștilor, acesta este cel mai mare atac informatic înregistrat până acum în domeniul cripto.

Cele mai multe atacuri informatice au vizat proiecte NFT în perioada ianuarie – martie 2022.

De altfel, începutul anului a fost dificil din acest punct de vedere pentru industrie. Infractorii cibernetici au furat, în câteva zeci de atacuri, aproape 700 de milioane de dolari de la investitorii în active cripto în primul trimestru din 2021, potrivit unui studiu realizat de Atlas VPN.

Exit mobile version