Prognoza optimistă Bitfinex: Cererea Bitcoin va crește de 5 ori după halving

Conform unor rapoarte noi de la Bitfinex, oferta medie zilnică a Bitcoin după halving ar putea fi de cinci ori mai mică decât cererea.

Prognoza optimistă Bitfinex: cererea Bitcoin va crește de 5 ori după halving | Google

Puncte cheie

Pe data de 20 aprilie a avut loc al patrulea halving Bitcoin, recompensa pentru mineri fiind redusă de la 6.25 BTC la 3.125 BTC.

Bitfinex subliniază faptul că înjumătățirea recentă a recompensei pentru minerii Bitcoin a modificat piața într-un asemenea mod încât ar putea duce la o creștere a cererii de cinci ori mai mare decât oferta.

Cererea pentru Bitcoin poate crește considerabil după halving

În weekendul trecut, recompensa pentru mineri a scăzut de la 6.25 BTC la 3.125 BTC. Înjumătățirea recompensei înseamnă că valoarea nominală a numărului total de monede noi adăugate la oferta zilnică ar putea scădea la 30 de milioane de dolari.

O astfel de scădere ar putea fi semnificativă, fiind de cinci ori mai mică în comparație cu cererea medie zilnică pentru ETF-urile Bitcoin.

Analiștii Bitfinex au declarat că odată cu scăderea ratei zilnice de emitere după recentul eveniment de halving, ei estimează că noua ofertă adăugată pieței, sau noii Bitcoin minați, ar reprezenta aproximativ 40-50 de milioane de dolari în termeni noționali USD pe baza tendințelor de emitere.

Acest lucru ar putea scădea în timp la 30 de milioane de dolari pe zi, potrivit analiștilor, inclusiv oferta activă și inactivă și vânzările minerilor, mai ales pe măsură ce operațiunile miniere mai mici sunt forțate să își închidă activitatea.

Aceleași rapoarte dezvăluie că intrările nete zilnice medii de la ETF-urile BTC depășesc cu mult această cifră, la peste 150 de milioane de dolari, chiar dacă fluxurile au încetinit sau au devenit negative în ultimele săptămâni.

Datele Glassnode arată că restricția ofertei a început deja, iar de la halving, numărul total de noi monede adăugate la ofertă zilnic a scăzut la 450 BTC de la nivelurile de 900 BTC dinaintea halvingului.

Emiterea zilnica de BTC
Emiterea zilnica de BTC

Aprobarea de către SEC a ETF-urilor Bitcoin în SUA la începutul anului 2024 reprezintă o mișcare care permite investitorilor să se expună activului digital fără a-l deține direct.

Potrivit Bitfinex, intrările zilnice medii în ETF-uri de la începutul anului vor rămâne constante în lunile următoare.

Analiștii au menționat, de asemenea, că aprobarea ETF-urilor BTC ar deschide calea către o cerere nouă, similară cu introducerea ETF-urilor pe aur în 2004. Acestea din urmă au permis investitorilor să se expună la aur fără a fi necesară stocarea fizică.

Exchangeul subliniază, de asemenea, că investitorii preiau custodia directă a monedelor lor, ceea ce duce la o slăbire a ofertei pe piață. Bitfinex observă că datele actuale on-chain arată că fluxurile de ieșire Bitcoin de pe exchangeuri ating vârfuri care nu au mai fost văzute din ianuarie 2023.

Acest lucru sugerează că mulți investitori își mută deținerile în cold storage în anticiparea creșterilor de preț.

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick

În ceea ce privește prețul Bitcoin de astăzi, la momentul redactării acestui articol, BTC se tranzacționează peste $66.000, înregistrând o creștere de 0,2% în ultimele 24 de ore pe CoinMarketCap.

După halving, minerii de Bitcoin rămân optimişti, concentrându-se pe operațiuni cu costuri reduse, echipamente mai eficiente și pe cererea tot mai mare pentru Bitcoin.

Exit mobile version