Ce urmează pentru Republica Centrafricană după lansarea oficială a crypto-hubului Sango?

Un accent important al proiectului va fi tokenizarea resurselor naturale bogate ale țării pentru a deschide mai multe căi pentru investiții

Ce urmează pentru Republica Centrafricană după lansarea oficială a crypto-hubului Sango?

Ce urmează pentru Republica Centrafricană după lansarea oficială a crypto-hubului Sango?

Republica Centrafricană a lansat crypto-hubul Sango. Inițiativa este finanțată de guvern și își propune să faciliteze extinderea pieței regionale a activelor digitale. Programul Sango vine după ce țara a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată în aprilie.

„Alternativa la numerar este criptomoneda”, a spus președintele Faustin-Archange Touadéra la un eveniment de lansare a inițiativei cripto Sango”. „Pentru noi, economia formală nu mai este o opțiune”.

Potrivit președintelui, misiunea lui Sango este de a crea „o criptomonedă unică și o piață de capital integrată care încurajează comerțul și susține creșterea”. Incluziunea financiară și importanța accesului rapid la criptomonede prin intermediul smartphone-urilor au fost cele două probleme principale evidențiate de președintele Touadéra.

El a făcut comparații cu sectorul bancar subutilizat din Republica Centrafricană, care are mai multe bariere de intrare:

„Cetăţenii vor câştiga la fiecare nivel, vor trăi într-o ţară în plină dezvoltare economică, ceea ce înseamnă angajare şi prosperitate. Mai mult, aceștia vor beneficia de tranzacții virtuale care, spre deosebire de banca tradițională, au avantajul unui acces rapid, execuție rapidă, lipsă de birocrație și costuri reduse. ”

În plus, țara a anunțat planurile de a crea propria criptomonedă, numită Sango Coin.

Cum va funcționa programul Sango din Republica Centrafricană?

Inițiativa Sango este susținută de Adunarea Națională din Republica Centrafricană și este condusă în primul rând de președintele Touadéra. Deși multe lucruri nu au fost încă detaliate, un accent important al proiectului va fi tokenizarea resurselor naturale bogate ale țării pentru a deschide mai multe căi pentru investiții.

Identitatea cetățenilor și proprietatea activelor vor fi, de asemenea, tokenizate ca NFT-ur. În plus, crypto-insula va fi esențială pentru dezvoltarea acestui ecosistem și va oferi acces la activele tokenizate pentru utilizatorii autentificați.

Odată cu lansarea proiectului, va fi creat un organism național de reglementare a tranzacțiilor electronice și o bancă digitală națională. De asemenea, guvernul vrea să reducă taxele pe tranzacțiile cu Bitcoin.

Investitorii vor putea să finanțeze proiecte miniere și să investească în resursele națiunii. Companiile miniere pot, de asemenea, să emită tokenuri digitale susținute de mărfuri precum aurul sau alte minerale pentru a strânge capital și pentru a acoperi cheltuielile de exploatare.

Suportul extins pentru Bitcoin va vedea, de asemenea, dezvoltarea unui portofel local construit pentru BTC și Lighting Network.

Republica Centrafricană – pe urmele El Salvadorului

Adoptarea Bitcoin de către Republica Centrafricană pare să fie foarte asemănătoare cu cea a El Salvador. În septembrie, țara din America Centrală a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată, împreună cu portofelul său sponsorizat de guvern „Chivo”.

Planurile El Salvador de a construi „Bitcoin City” și eforturile Republicii Centrafricane de a crea o „cripto-insulă” sunt încercări semnificative de a dezvolta o locație unică de investiții, dedicată cripto-tehnologiei.

Exit mobile version