Ripple lansează un stablecoin susținut de dolari pe XRP Ledger și Ethereum

Ripple Labs confirmă planurile de a lansa un stablecoin legat de dolarul american în acest an, devenind astfel cel mai recent participant pe piața de $150 de miliarde.

Ripple lansează un stablecoin susținut de dolari pe XRP Ledger și Ethereum

Ripple lansează un stablecoin susținut de dolari pe XRP Ledger și Ethereum | Google

Puncte cheie

Creatorul XRP Ledger, Ripple, se lansează pe piața monedelor stabile (stablecoinuri) cu un stablecoin propriu legat de dolarul american.

Anunțul oficial al companiei crypto subliniază creșterea explozivă a pieței de stablecoinuri, care în prezent valorează aproximativ 150 de miliarde de dolari și se preconizează să ajungă la 2,8 trilioane de dolari până în 2028.

De asemenea, Ripple subliniază necesitatea pentru încredere, stabilitate și utilitate în această piață.

Ca răspuns la aceste tendințe, Ripple își propune să lanseze un stablecoin ancorat 1:1 la USD, disponibil atât pe XRP Ledger (XRPL), cât și pe blockchainul Ethereum.

Se așteaptă ca moneda să fie lansată „ulterior în acest an”, cu planuri de extindere către alte blockchainuri și protocoale DeFi (finanțe descentralizate) în viitor.

Ripple își extinde aria de operare către domeniul instituțional și DeFi

Potrivit anunțului de pe X, Ripple declară că această mișcare marchează intrarea firmei atât în domeniul instituțional, cât și în cel al finanțelor descentralizate (DeFi).

Stablecoinul va diversifica cazurile de utilizare și va îmbunătăți infrastructura lor de plăți, aducând laolaltă lumea finanțelor tradiționale și DeFi.

Stablecoinul emis de Ripple va fi susținut de depozite în dolari americani, obligațiuni guvernamentale din SUA și active echivalente în numerar, firma promițând transparență prin certificate lunare de la terțe părți, asigurând astfel fiabilitate și încredere.

Ripple mizează pe un viitor multichain pentru crypto

Pe lângă intrarea în piețele instituționale și DeFi, Ripple își exprimă viziunea asupra viitorului crypto ca fiind multichain.

Lansarea simultană a stablecoinului pe XRP Ledger (XRPL) și Ethereum subliniază această abordare, deschizând calea pentru interoperabilitate între blockchain-uri.

În același timp, Ripple nu se oprește doar la inovație. Anunțul lor sugerează ambiția de a contribui la crearea unui ecosistem crypto mai puternic.

Președintele Ripple, Monica Long, a comentat decizia companiei, subliniind beneficiile introducerii unui stablecoin de încredere pe XRP Ledger:

„Capabilitățile native ale XRP Ledger, inclusiv un exchange descentralizat și un market maker automatizat, au fost create pentru a utiliza XRP ca activ principal. Introducerea unui stablecoin de încredere pe XRPL va duce la o adopție și o dezvoltare mai crescută, contribuind la un ecosistem dinamic.”

Anunțul oficial al Ripple menționează și principalele beneficii ale acestui stablecoin:

Potrivit Ripple, lansarea stablecoinului va avea loc anul acesta.

Exit mobile version