Rusia: Guvernul și Banca Centrală sunt de acord să trateze Bitcoin ca metodă de plată

Tranzacțiile cu criptomonede de peste 600.000 de ruble (aproximativ 8.000 de dolari) vor trebuie declarate

Guvernul rus și banca centrală au ajuns la un acord cu privire la modul de reglementare a criptomonedelor, potrivit unui anunț publicat marți.

Executivul de la Moscova și Banca Națională a Rusiei lucrează în prezent la un proiect de lege care va defini criptomonedele ca un analog al monedelor mai degrabă decât active financiare digitale, care urmează să fie lansat în 18 februarie.

Kommersant notează că tranzacțiile cu Bitcoin și deținerea de criptomonede în Rusia nu sunt interzise. Totuși, acestea trebuie executate printr-un exchange licențiat în țară.

Raportul subliniază, de asemenea, că tranzacțiile cu criptomonede de peste 600.000 de ruble (aproximativ 8.000 de dolari) trebuie să fie declarate – în caz contrar ar putea fi considerată o faptă penală.

Această știre vine după luni de speculații despre modul în care guvernul rus va gestiona monedele digitale. Deși încă nu este clar ce va însemna această decizie pentru afaceri și cetățeni, țara pare să îmbrățișeze încet ideea criptomonedelor

Banca Centrală a Rusiei a publicat, în ianuarie, un raport care propune o interdicție generală a minatului și tranzacționării monedelor digitale. În raport s-a menționat că sfera cripto reprezintă un risc față de suveranitatea financiară și ar putea ajuta oamenii în a scoate bani din economia națională.

De asemenea, s-a avertizat că potențialele riscuri asociate criptomonedelor sunt mult mai mari pentru piețele emergente, printre care și Rusia.

Citiți și: Rusia: Banca Centrală propune interzicerea mineritului și tranzacționării monedelor digitale

Cu toate acestea, președintele rus, Vladimir Putin, a spus că surplusul de energie electrică și personalul bine pregătit îi oferă Rusiei un avantaj competitiv în minarea de criptomonede.

Bitcoin Mining: Rusia deține 11% 11% din rata de hash mondială
Bitcoin Mining: Rusia deține 11% din rata de hash mondială | CBECI

Potrivit analiștilor, în primăvara anului 2021, prețul energiei electrice în Rusia era de 0,06 dolari pe Kwh pentru uzul casnic și 0,08 dolari pe Kwh pentru afaceri. Pentru a compara, în Franța, 1 Kwh de electricitate costă 0,2 dolari pentru gospodării și 0,14 dolari pentru afaceri, ceea ce este de patru ori mai scump decât în Rusia.

Exit mobile version