Solana depășește Ethereum în ceea ce privește volumul tranzacțiilor în T2 2022

Volumul mediu zilnic al tranzacțiilor pe Solana este de 40 de milioane, comparativ cu 1 milion al Ethereum

Solana și-a făcut un nume în domeniul finanțelor descentralizate (DeFi) și al NFT-urilor în ultimii ani. Creșterea sa a făcut ca rețeaua să devină unul dintre cei mai mari concurenți pentru cea mai mare rețea de contracte inteligente Ethereum, deoarece oferă tranzacții mai rapide și mai ieftine. Numărul tranzacțiilor în rețea s-a înmulțit rapid, iar acum criptomoneda s-a apropiat de o altă etapă importantă.

Ecosistemul Solana | Solanians
Ecosistemul Solana | Solanians

Statisticile în lanț pentru al doilea trimestru al acestui an au arătat că, în ciuda provocărilor legate atât de condițiile macroeconomice, cât și de întreruperile rețelei, Solana a depășit Ethereum în ceea ce privește tranzacțiile zilnice ale utilizatorilor.

Solana a înregistrat o medie de 40 de milioane de tranzacții zilnice, comparativ cu 1 milion ale Ethereum la sfârșitul lunii iunie, potrivit unui raport al Nansen.

În plus, Solana a înregistrat o creștere fenomenală a volumului tranzacțiilor zilnice – de la aproximativ 500.000 de tranzacții pe zi la începutul lunii aprilie, la 40 de milioane de tranzacții pe zi până la sfârșitul trimestrului. Graficul de mai jos oferă în continuare un indiciu vizual al creșterii tranzacțiilor zilnice ale Solana în comparație cu cele ale Ethereum între aprilie și iunie 2022.

Tranzacțiile în rețeaua Solana vs. Ethereum | Nansen

Exchange-urile descentralizate de pe Solana au contribuit la majoritatea tranzacțiilor zilnice. Tranzacționarea pe exchange-urile descentralizate (DEX) Mango Markets, Serum și Switchboard a fost principalul factor din spatele creșterii volumului până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului 2022.

Tranzacții după entitate | Nansen

Utilizatorii Solana au plătit taxe de gaz mai mici decât utilizatorii Ethereum

În ceea ce privește costul de tranzacționare pe fiecare rețea, utilizatorii Solana au plătit mai puține taxe decât utilizatorii Ethereum. Utilizatorii Solana au început trimestrul plătind taxe de gaz estimate la 16.000 de dolari pe zi, în comparație cu utilizatorii Ethereum, care au plătit taxe de taxe de gaz estimate la 20 de milioane de dolari zilnic. Taxele de gaz pe Ethereum au înregistrat o creștere masivă de peste 220 de milioane de dolari la 1 mai, din cauza „mintării” proiectului NFT „Otherside” al Bored Ape Yacht Club.

Cu toate acestea, după prăbușirea UST de la începutul lunii mai, taxele zilnice de gaz au început să scadă treptat, așa cum se arată în graficul de mai jos.

Taxele de gaz | Nansen

Explozia NFT-urilor

Creșterea tranzacțiilor în rețea a coincis, de asemenea, cu creșteri în volumul de tranzacționare al NFT-urilor.

Merită remarcat faptul că volumele de pe piețele NFT precum OpenSea, Metaplex și Magic Eden au atins aproape 1,2 milioane SOL (~ 42,8 milioane de dolari) în săptămâna încheiată în 11 septembrie, arată datele de la Nansen.

Creșterea activității în rețea a apărut ca un punct luminos unic în sectorul NFT, care, altfel, înregistrează o cerere mai scăzută în ultimele luni. De exemplu, volumul de tranzacționare la principala piață NFT, OpenSea, a înregistrat o scădere drastică.

Dintre toate colecțiile NFT de pe Solana, nou-lansată colecție „y00ts mint t00b” a asigurat recent cel mai mare volum de tranzacționare, HyperSpace înregistrând valoarea medie la aproximativ 18,45 milioane de dolari pe zi.

Exit mobile version