Trading: 3 Teorii care explică scăderea abruptă de $500 de Miliarde a pieței

Participanții din piața crypto arată cu degetul spre creșterea dobânzilor, impusă de Rezerva Federală, spre Wall Street și spre Rusia, pe măsură ce caută motivul aflat în spatele scăderii care a șters $500 de miliarde din capitalizarea totală

INDEEDLYxZilverlight | Adobe Stock

Piața crypto a pierdut peste $500 de miliarde din capitalizarea totală pe parcursul zilei de vineri, 21 Ianuarie. Baia de sânge a condus la lichidări de peste $900 de milioane, pe măsură ce activele digitale de top au suferit scăderi masive. Bitcoin a scăzut sub nivelul crucial de support de la $40,000, în timp ce Ethereum a pierdut, la rândul său, support-ul de la $3,000.

În vreme ce participanții la piață discută dacă sfera crypto a intrat sau nu într-o etapă de Bear Market, mai multe teorii au ajuns pe internet pentru a explica scăderea. În articolul curent vom arunca o privire asupra a trei dintre aceste teorii, pe care mulți le consideră motivul scăderii.

Măsurile Rezervei Federale împotriva inflației

Inflația consumatorilor din Statele Unite a stabilit un nou record, iar următoarea ședință FOMC, programată pentru 25-26 Ianuarie, va anunța noile dobânzi pentru anul 2022. Piața se așteaptă ca Rezerva Federală să majoreze dobânzile de trei ori anul acesta, de la 0,25% până la 1%, până la sfârșitul anului. Mulți participanți la piață sunt de părere că îngrijorările față de inflație, la care se adaugă problemele cauzate de virusul respirator, au condus la o vânzare din partea fondurilor de pe Wall Street.

Trading: 3 Teorii care explică scăderea abruptă de $500 de Miliarde a pieței
Creșterea economică din Statele Unite, Rata de șomaj, Inflația și Dobânzile | Reuters

O teorie de pe Reddit sugerează că monedele digitale au fost create pentru a ascunde inflația activelor, pe măsură ce au creat o nouă conductă, pe unde lichiditatea dolarului american poate trece pentru a infla un alt activ. Utilizatorul a scris:

Crypto crează vehiculul perfect pentru tranzacționare pe termen scurt, înainte de a deveni țapul ispășitor pentru orice crash se instaurează pe piață

Utilizatorul a mai adăugat faptul că volatilitatea pieței crypto este motivul pentru care obligațiunile și acțiunile la bursă scad, deoarece toată lumea a pariat pe crypto și a scos bani din alte active pentru a face acest lucru.

Pieței Bitcoin îi crește corelația față de Wall Street

Participanții la piață mai cred și că relația crescută dintre Bitcoin și piața de capital – ar fi putut să alimenteze scăderea de azi. Mulțumită ETF-urilor și investitorilor instituționali, Bitcoin a devenit mult mai corelat cu piața bursieră. În ultima vreme, piața crypto a avut parte de mișcări în sesiunea Wall Street, de cele mai multe ori.

Banca Centrală a Rusiei propune o interdicție totală a crypto-monedelor

O altă teorie care a prins tracțiune vine de la raportul recent publicat de Banca Centrală a Rusiei, în care se cere o interdicție totală asupra tranzacționării și mineritului de active digitale. După cum am raportat ieri, Banca Centrală a Rusiei a comparat Bitcoin cu o schemă piramidală și a cerut interdicția acestuia pe teritoriul țării. De asemenea, banca centrală a mai avertizat că sfera crypto ar putea să reprezinte un risc pentru suveranitatea financiară a țării.

Bitcoin: Rusia este al treilea cel mai mare miner din lume | ccaf.io

Rusia a devenit al treilea cel mai important jucător din lume, din punct de vedere al ratei de hash cu care contribuie la rețea. Mulți investitori sunt de părere că dorința băncii centrale de a interzice total crypto-monedele – a intensificat o situație de FUD pe piață, asemănătoare cu cea din Mai 2021.

Prima scădere majoră a anului 2022 a stabilit o petrecere a urșilor în piața crypto, însă traderii veterani continuă să apere strategia de HODL, deoarece retragerile de 30% sunt normale într-un Bull Market.

Exit mobile version