Ucraina strânge donații în cripto și face NFT-uri cu momente din război

Aflată în război, Ucraina se folosește la maximum de ceea ce oferă tehnologia blockchain

Ucraina strânge donații în cripto și face NFT-uri cu momente din război

Ucraina strânge donații în cripto și face NFT-uri cu momente din război

Ucraina și-a propus să strângă donații în valoare de 200 de milioane de dolari dar, până în momentul de față, de abia dacă a ajuns la aproape 50 de milioane de dolari. Astfel că, alături de platformele de exchange FTX și Kuna, dar și cu platforma de staking Everstake, guvernul de la Kiev lansează un site unde doritorii pot trimite donații pentru a ajuta țara și cetățenii.

Ministrul ucrainean al Transformării Digitale a declarat că guvernul a lansat „Ajutor pentru Ucraina”, o platformă care acceptă donații în Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Tether (USDT), Polkadot (DOT), Solana (SOL), Dogecoin (DOGE), Monero (XMR), Icon (ICX), and Neo (NEO).

Platforma are rolul de a susține poporul în lupta pentru libertate, în condițiile în care o bună parte din țară deja a fost distrusă de la începutul războiului, în 24 februarie.

Potrivit datelor oficiale, până la ora actuală, s-au donat aproximativ 48 de milioane de dolari. Fondurile vor fi trimise la Banca Națională a Ucrainei și folosite pentru muniție și alte necesități care vor susține forțele armate dar și programele umanitare.

„Ajutor pentru Ucraina arată cum comunitatea mondială cripto și sistemul tradițional financiar pot lucra împreună. Donațiile cripto sunt depozitate de guvern on-chain, apoi transferate pe FTX, o platformă de schimb centralizată, pentru a fi schimbate în dolari via SWIFT către guvernul ucrainean”, a declarat fondatorul Solana Labs, Anatoly Yakovenko.

Lumea s-a organizat pentru a ajuta Ucraina

Platforma a consolidat lista adreselor de portofele furnizate anterior de guvernul ucrainean folosind contul său de Twitter. Cu toate acestea, de la invadarea Ucrainei de către Rusia, unele companii cripto au anunțat, de asemenea, că vor dona Ucrainei.

Kraken s-a angajat să distribuie 1.000 de dolari fiecărui utilizator care și-a creat un cont în țară înainte de 9 martie, în timp ce Bored Ape Yacht Club a spus că va egala o donație de 1 milion de dolari în ETH.

Diferite organizații și portofele administrate de guvern au primit peste 108 milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina, potrivit Coin Telegraph.

Fondurile destinate ucrainenilor vin pe fondul Rusiei care se confruntă cu stres economic din cauza sancțiunilor impuse de Statele Unite și Uniunea Europeană. Multe companii private, inclusiv principala firmă bancară Goldman Sachs, Visa și Mastercard, au întrerupt relațiile cu țara în ultimele două săptămâni.

NFT-uri cu momente din război

Ucraina se folosește la maximum de potențialul criptomonedelor și a NFT-urilor, astfel că, deja a anunțat că vrea să creeze o serie de NFT-uri cu povești de război de pe teritoriul ei. Pe lângă potențialul financiar există și cel istoric, iar Ucraina vrea să nu lase istoria să fie uitată, mai ales după ce mii de cetățeni ai săi au fost masacrați de la începutul războiului.

Ministrul ucrainean al Transformării Digitale, Alex Bornyakov, a declarat că vor să povestească lumii despre războiul ruso-ucrainean în format NFT, potrivit Coin Quora.

Formatul NFT menționat este o colecție NFT în care fiecare token ar conține o piesă de artă reprezentând o poveste dintr-o sursă de știri de încredere.  Pe măsură ce apelul guvernului ucrainean pentru donații de criptomonede depășește 48 de milioane de dolari, colectarea NFT este în curs de pregătire.

Ministrul ucrainean a ales să folosească NFT-uri datorită caracteristicilor sale imuabile și a securității sale. Prin urmare, știrile și poveștile care vor fi publicate folosind blockchain-ul NFT pot fi asigurate că au legitimitate 100%.

În ultimele săptămâni, țara a deschis diverse adrese cripto pentru a accepta donații în sprijinul crizei pe care o trăiește. Aceste cripto-active care au fost donate țării au fost folosite pentru a cumpăra provizii și alimente pentru a-și ajuta campania de a-și apăra țara împotriva invadatorilor.

Pe de altă parte, războiul dintre Ucraina și Rusia a afectat economia mondială, inclusiv piața cripto. De fapt, consumatorii din alte țări simt acum stresul creșterii prețurilor la unele dintre produsele lor de bază.

Exit mobile version