Un trader a câștigat 100.000 de dolari cumpărând un token înainte de a fi listat pe Binance

Îngrijorările privind front-running-ul și tranzacționarea cu informații privilegiate persistă pe piața criptomonedelor, după ce un trader neidentificat a obținut un profit de 100.000 de dolari înainte de listarea pe Binance.

Un trader a câștigat peste 100.000 de dolari după ce a cumpărat un token cu doar câteva minute înainte de a fi listat pe Binance

Un trader a câștigat peste 100.000 de dolari după ce a cumpărat un token cu doar câteva minute înainte de a fi listat pe Binance

Un trader de criptomonede, care rămâne neidentificat, a obținut profituri de peste 100.000 de dolari după ce a cumpărat un token cu câteva minute înainte de listarea sa pe Binance, unul dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede. Investigatorii de la Lookonchain au analizat datele tranzacțiilor pentru a face descoperirea.

Potrivit unei analize a lanțului de blocuri, traderul a cumpărat tokenurile Gains Network (GNS) în valoare de 208.335 de dolari cu doar 30 de minute înainte de listarea criptomonedei pe Binance. Prețul tokenului a crescut apoi cu 51% după listare, de la 7,92 dolari la 12,01 dolari, iar traderul și-a vândut poziția, realizând un profit de 106.747 de dolari în mai puțin de o oră.

Lookonchain se referă la tranzacțiile în timp util drept „bani inteligenți”, dar tendințele recente sugerează că inteligența ar putea să nu fie singurul factor relevant.

În ultimul an, unele dintre cele mai populare crypto exchange-uri au fost acuzate sau confirmate că se angajează în practici de front-running, o tactică prin care traderii cu informații privilegiate cumpără cantități mari de token-uri care se așteaptă să crească în valoare, uneori în anticiparea listării lor pe o exchange crypto centralizat.

Fostul manager de produs de la Coinbase, Ishan Wahi, a pledat recent vinovat că a participat la o schemă de tranzacționare cu informații privilegiate care a generat un profit de 1,1 milioane de dolari. Acest caz a fost considerat primul caz de tranzacționare cu informații privilegiate care implică criptomonede de procurorii federali.

În iulie, când au fost anunțate primele acuzații, CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a condamnat acțiunile angajatului Coinbase și a condamnat practicile de front-running și tranzacționarea cu informații privilegiate, cerând ca acestea să fie considerate o infracțiune în toate țările, indiferent dacă implică sau nu criptomonede sau sunt reglementate.

Binance a fost, de asemenea, acuzat că se implică în practici de front-running și tranzacționare cu informații privilegiate.

Recent, Conor Grogan, șeful de produs la Coinbase, a declarat că portofele afiliate în astfel de practici au cumpărat în repetate rânduri token-uri chiar înainte ca acestea să fie listate pe Binance. Se pare că aceste achiziții au adus profituri de milioane de dolari.

Interesant este că aceeași adresă de portofel menționată în acuzațiile lui Grogan și într-un articol aferent din Wall Street Journal a fost legată și de obținerea de profituri din listarea GNS. Acest lucru ridică îngrijorări suplimentare cu privire la practicile potențial neetice care au loc la Binance și alte exchange-uri de criptomonede.

Tranzacția a fost efectuată de un portofel care fusese deja identificat ca fiind asociat cu tranzacții suspecte similare, ceea ce face dificilă prevenirea unor astfel de exploatări dacă acestea se bazează într-adevăr pe cunoștințe interne.

Tranzacția a fost executată de un portofel care fusese deja identificat ca fiind asociat cu tranzacții similare și dubioase, ceea ce face dificilă prevenirea unor astfel de exploatări dacă acestea se bazează într-adevăr pe informații privilegiate.

Potrivit rapoartelor, Binance a implementat o politică pentru a împiedica angajații să se implice în tranzacționarea pe termen scurt. Cu toate acestea, este posibil ca această politică să nu fie suficientă pentru a preveni tranzacțiile privilegiate.

De exemplu, fostul manager de produs de la Coinbase, Ishan Wahi, a împărtășit informații interne cu privire la listarea de token-uri viitoare cu fratele său și cu un prieten, o practică care nu este interzisă de politicile interne ale Binance.

Spre deosebire de Coinbase cu sediul în SUA, multe crypto exchange-uri, cum ar fi Binance, operează la nivel global în afara jurisdicției reglementatorilor din SUA.

Exit mobile version