USDC a scăzut sub nivelul de $1, în urma problemelor legate de Silicon Valley Bank

Imposibilitatea celor de la Circle de a retrage 3,3 miliarde de dolari de rezerve USDC din Silicon Valley Bank a dus la scăderea sub valoarea de 1 dolar a USDC, stârnind îngrijorări cu privire la impactul mai larg asupra afacerilor, băncilor și antreprenorilor în absența unui plan de salvare federal

USDC, al 2-lea cel mai mare stablecoin, a suferit o scădere bruscă, pierzând peste 10% din valoarea sa, tranzacționându-se la 0.9175 de dolari la momentul scrierii acestui articol.

Graficul USD Coin
USDC/USD | CoinMarketCap

Aceasta s-a intamplat dupa ce Circle, emitentul USDC, a dezvaluit ca nu poate retrage 3,3 miliarde de dolari din rezervele sale de 40 de miliarde de dolari de la Silicon Valley Bank (SVB). Vanzarile rezultate au dus la scaderea acestui stablecoin sub valoarea de 1 dolar.

Când SVB era pe cale să-și închidă afacerea, Circle a inițiat un transfer bancar pentru a retrage fonduri de la SVB, dar două zile mai târziu, Circle a confirmat că transferul bancar nu a fost procesat în totalitate și că SVB mai avea 3,3 miliarde USD în rezerve USDC. Știrea a făcut ca prețurile USDC să scadă imediat după ce știrea a fost dezvăluită.

Dante Disparte, directorul de strategie și șeful politicii globale de la Circle, a avertizat că, fără un ajutor federal, eșecul SVB ar avea ramificații mai largi pentru afaceri, bănci și antreprenori. Acesta a adăugat că Circle a lucrat pentru a limita orice expunere la bănci, dar o expunere de 3,3 miliarde de dolari încă rămâne.

În încercarea de a-și reduce riscul, companiile crypto, inclusiv Coinbase și Jump Trading, au răscumpărat aproximativ 850 de milioane de dolari și, respectiv, 138 de milioane de dolari în USDC. Datele on-chain arată că Circle a răscumpărat 1,4 miliarde de dolari în USDC în decurs de 8 ore.

Această veste vine la doar două săptămâni după ce emitentul USDC, Circle, a anunțat planurile de a-și crește personalul cu 25%.

CFO-ul Circle, Jeremy Fox-Geen, și-a împărtășit intențiile de a deveni public înainte ca condițiile pieței să se îmbunătățească, adăugând că industria criptomonedelor are nevoie de o distanțare mai mare față de imploziile Terra și FTX, astfel încât investitorii publici să poată reevalua viitorul afacerilor cu active digitale.

Depeg-ul USDC reprezintă un semn al importanței îndrumării și supravegherii reglementare în industria crypto. Rămâne de văzut cum va influența acest incident piața stablecoin-urilor și planurile Circle de se lista la bursă.

Exit mobile version