Vulcan Forged: un nou joc play-to-earn din care poți face bani jucându-te

Vulcan Forged este un joc de tip P2E care permite jucătorilor să obțină criptomonede pentru victorii

Vulcan Forged: un nou joc play-to-earn din care poți face bani jucându-te

Ce sunt jocurile de tip play-to-earn?

Tehnologiile distribuite, inclusiv blockchain-ul și tokenurile nefungibile (NFT), le permit dezvoltatorilor de jocuri și jucătorilor să trăiască o experiență mai interactivă, captivantă și mai atractivă decât oricând, datorită unui nou model de joc promovat de pasionații de tehnologie, numit play-to-earn, sau joacă pentru a câștiga bani (P2E).

Jocurile P2E câștigă o atenție considerabilă din partea comunității de jocuri și dezvoltatori, deoarece oferă capacitatea de a avea date și informații detaliate a activelor din joc, alimentează sistemele economice din joc și oferă multe alte beneficii care facilitează ecosistemele metaverse.

În jocurile P2E, jucătorii pot deține și pot face schimb de diverse echipamente și articole din joc, cum ar fi personaje, skin-uri, arme, teren virtual și alte accesorii digitale, pentru a obține performanțe mai mari în joc și pentru a câștiga recompense financiare. Cu modelul play-to-earn, jucătorii sunt recompensați pentru abilitățile lor, iar dezvoltatorii de jocuri au potențialul de a atrage mai mulți jucători. Acest tip de jocuri sunt un fenomen care a apărut recent ca un trend de succes.

Axie Infinity este cel mai popular joc play-to-earn care a atins targetul de un milion de jucători activi zilnic. Succesul astronomic de care se bucură Axie Infinity se datorează faptului că jucătorii pot câștiga bani reali în timp ce joacă.

Axie Infinity este un este cel mai popular joc play-to-earn bazat pe Ethereum, în care jucătorii pot câștiga bani
Axie Infinity este un este cel mai popular joc play-to-earn bazat pe Ethereum în care jucătorii pot câștiga bani | Adobestock

Ce este Vulcan Forged?

Conceput pentru a fi un ecosistem play-to-earn ușor de construit, Vulcan Forged include un studio de jocuri dedicat jocurilor NFT create pe Ethereum, Polygon și BNB Chain, precum și o piață NFT, un launchpad, dar și un schimb descentralizat (DEX) numit VulcanDex care sprijină neobosit dezvoltatorii de jocuri și oferă posibilitatea tranzacționării activelor digitale pentru ecosistemul său nativ Vulcan Forged.

Până acum, studioul Vulcan Forged a creat mai mult de 6 jocuri video, fiecare permițând jucătorilor să câștige, să vândă și să-și îmbunătățească articolele din joc și NFT-urile – pentru a câștiga cripto. Dintre seria de jocuri din ecosistemul Vulcan Forged, VulcanVerse este unul dintre cele mai populare jocuri.

VulcanVerse

VulcanVerse este produsul emblematic al studioului Vulcan Forged. Este un metavers și un joc de rol online masiv multiplayer (MMORPG) susținut de autorii de fantezie Jamie Thomson și Dave Morris, în care utilizatorii pot explora, construi și câștiga cripto.

Jocul se bazează pe mitologia greacă și romană. Pământul, Zeii, Obiectele și Vulcaniții sunt principalele active de deținut în VulcanVerse. Zeii, spre exemplu, oferă jucătorilor abilități pasive care îmbunătățesc statistici precum viteza și atacul, alte articole din joc adaugă, de asemenea, utilitate, oferind jucătorilor vrăji care activează temporar diferite puteri speciale.

Animalele de companie denumite Vulcanites, joacă un rol semnificativ în jocul VulcanVerse. Aceștia sunt însoțitori care urmăresc jucătorul pe toată harta și îl ajută în lupte și spionaj. În plus, jucătorii își pot folosi Vulcanites în alte jocuri din ecosistemul Vulcan Forged. Vulcanites diferă unii de alții în statistici, cunoștințe, nivel și pot fi îmbunătățiți.

Vulcanites sunt animalele de companie din ecosistemul Volcan Forged, care ajută jucătorul în lupte și în spionaj. Aceștia pot fi îmbunătățiți sau vânduți pe piața secundară Vulcan Market.

 

Mai mult, VulcanVerse este un loc în care comunitatea Vulcan Forged poate cumpăra, comercializa și construi parcele ca părți ale hărții sub formă de NFT. Aceste parcele, fiecare cu dimensiunea 20×20, pot fi achiziționate de pe piața de origine a jocului și pot începe de la nivelul 1. Jucătorii trebuie să progreseze cu șapte nivele pentru a se clasa mai sus, pot debloca funcții noi, pot obține instrumente mai bune, pot câștiga Vulcanites sau chiar pot bloca active pentru a obține venit pasiv.

VulcanVerse este interesant chiar și pentru jucătorii ocazionali, deoarece este distractiv și ușor de jucat.

Ce este tokenul PYR?

PYR este tokenul utilitar nativ al ecosistemului de jocuri blockchain Vulcan Forged. Acesta este un activ digital din ecosistemul ERC-20 care alimentează întreaga gamă a aplicațiilor descentralizate pe care jucătorii o pot folosi în toate jocurile studioului.

PYR poate fi utilizat în Vulcan Forged pentru o varietate de scopuri, inclusiv pentru plata taxelor de facturare din piață, creșterea și susținerea resurselor din joc, cumpărarea și vânzarea de NFT-uri în Vulcan Forged Marketplace, câștigarea de beneficii P2E. În plus, utilizatorii pot face staking cu acest token, câștigând mai multe monede în acest mod.

PYR este disponibil atât pe rețeaua principală Ethereum, cât și pe Polygon. Deși Vulcan Forged a fost lansat inițial pe Ethereum, majoritatea caracteristicilor oferite de proiect folosesc tehnologiile de pe Polygon. De exemplu, piața NFT efectuează numai tranzacții denominate PYR / Polygon (MATIC). Prin mutarea PYR în rețeaua Polygon – care este o soluție de scalabilitate de nivel 2 – echipa a redus semnificativ taxele de tranzacție. Ca rezultat, Vulcan Forged execută fără probleme tranzacții rapide la costuri reduse.

În ceea ce ține de tokenomizarea Vulcan Forged, au fost create 50 de milioane de PYR. Momentan, moneda digitală este disponibilă pe Uniswap, Quickswap și pe alte platforme. Utilizatorii pot tranzacționa PYR pe bursele Kucoin, Gate.io, Binance și Bittrex.

Al doilea simbol al ecosistemului Vulcan Forged se numește LAVA. Jucătorii îl pot obține făcând staking a tokenurilor PYR și jucând jocuri Vulcan Forged.

Cum să câștigi bani în Vulcan Forged?

Vulcan Forged este conceput pentru a recompensa utilizatorii cu tokenuri în fiecare etapă a jocului, crescând semnificativ implicarea acestora în joc. Recompensele pot fi primite din luptele cu alți jucători, prin invitarea unui utilizator, prin navigarea pe hărți și prin căutarea anumitor lucruri rare.

Practic, sistemul de recompensă Vulcan Forged P2E se învârte în jurul staking-ului și îmbunătățirii terenului prin cheltuirea PYR și LAVA. Staking-ul tokenurilor Vulcan Forged și a diverselor active din joc este considerată cea mai profitabilă opțiune play to earn în acest ecosistem. Această metodă presupune blocarea criptomonedelor pentru a îmbunătăți funcționalitatea jocului.

Pentru a debloca funcționalitatea de staking, jucătorii trebuie să-și „însămânțeze” terenul, ceea ce se rezumă la plata unei taxe unice care permite modernizarea unei porțiuni de teren la nivelul următor. Odată ce jucătorii își modernizează terenul la al doilea nivel, pot începe să-și mizeze monedele. Ei pot ridica nivelul unui teren de numai șapte ori, fiecare nivel corespunzând cantității de recompense din staking care pot fi câștigate.

Prin modernizarea unui teren la al șaptelea nivel, jucătorii își maximizează recompensele PYR. Tokenurile PYR ale utilizatorilor pot fi anulate în orice moment și restituite proprietarului terenului. Totuși, investiția de însămânțare va fi pierdută, iar LAVA va fi arsă.

În plus, Programul de apreciere LAVA permite jucătorilor Vulcan Forged să câștige active digitale LAVA deținând PYR. Programul este împărțit în opt etape, fiecare dintre acestea fiind acordată de LAVA în funcție de numărul de tokenuri PYR deținute. Singurii eligibili pentru acest program sunt utilizatorii care au PYR în portofelele de piață Vulcan Forged.

Alte modalități de staking a monedelor PYR includ colectarea de semințe în schimbul unor obiecte speciale de la Vulcan’s Vault, oferirea de lichiditate folosind programele de miză PYR și mizarea într-un pool.

Puteți vedea mai jos un trailer a ceea ce reprezintă jocul Vulcan Verse creat de Vulcan Forged:

Care este viitorul jocurilor cripto de tip play-to-earn?

Vulcan Forged a devenit foarte popular printre entuziaștii și jucătorii Metaverse, este unul dintre principalele ecosisteme de jocuri – alături de alte jocuri video și lumi virtuale – în care jucătorii joacă pentru recompense de criptomonede, cum ar fi Axie Infinity, Sandbox, Sorare, Illuvium și altele care contribuie foarte mult la dezvoltarea și promovarea jocurilor de tip P2E. Economia creată în jurul acestor aplicații ne demonstrează că piața jocurilor play-to-earn este în plină expansiune, generând venituri de miliarde de dolari.

În plus, redenumirea de către Facebook în Meta, achiziția de către Microsoft a Activision Blizzard, lansarea de către Ubisoft a platformei Quartz pentru tranzacții NFT eficiente din punct de vedere energetic și alte evenimente recente din industrie, indică faptul că industriile tradiționale de IT și de jocuri devin serioase în privința integrării inovației blockchain.

Exit mobile version