Bitcoin: rezervele BTC de pe Coinbase – la cel mai scăzut nivel din Decembrie 2017

Acțiunea prețului BTC e atât de liniștită încât investitorii nu mai au răbdare. Monedele Altcoin profită de mișcarea laterală a BTC și stabilesc noi maxime, conduse de Ethereum

DRN Studio | Adobe Stock

Bitcoin a vizitat astăzi punctul de minim al săptămânii, pe măsură ce luna Septembrie s-a instaurat într-un mod liniștit, fără a atrage atenția.

Bitcoin: rezervele BTC de pe Coinbase - la cel mai scăzut nivel din Decembrie 2017
BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

Prețul Bitcoin devine stabil

Datele colectate de FTX și tradingview arată că BTCUSD a tranzacționat pe parcursul sesiunii asiatice de astăzi – punctul de minim al săptămânii curente: $46,500, un nivel pe care nu l-a mai tranzacționat din 27 August.

Având în vedere că pragul de $50,000 nu a mai fost tranzacționat de aproape 10 zile, participanții la piață sunt uimiți de divergența dintre acțiunea slabă a prețului și statistica fundamentală remarcabil de puternică din ultimele zile.

Pentru Willy Woo, analistul tehnic din sfera crypto twitter pe care l-am citat în multiple analize, Bitcoin beneficiază de o susținere puternică în zona curentă. Peste 1,65 de milioane de monede BTC au un cost de achiziție mediu – cuprins între $45,000 și $50,000.

Bitcoin se apropie de o altă regiune a prețului unde stabilitatea este observabilă

Statisticile tehnice pe termen scurt sunt cam slabe. Însă investitorii sunt într-o altă fază de acumulare. Se pregătește o creștere a volatilității. Depășirea pragului de $50,000 ne-ar putea duce cu viteză la $60,000 – a completat Woo 

Zona aflată deasupra de $50,000 poartă în continuare eticheta de cea mai importantă rezistență. Deși majoritatea participanților la piață se așteaptă ca aceasta să cadă atunci când va fi atacată de tauri (adică de cumpărători) – un timing exact al unei astfel de mișcări nu se cunoaște, ceea ce-i face pe holderi și mai nerăbdători.

Datorită supplyului foarte scăzut de pe exchangeuri, investitorii par să fie gata în orice moment de această mișcare. Pe Coinbase, de exemplu, numărul monedelor BTC păstrate pe platformă a ajuns la cel mai scăzut nivel din Decembrie 2017 – atunci când activul digital a stabilit ultimul All Time High.

În prezent, sunt aproximativ 700,000 de monede BTC pe Coinbase, care teoretic pot impune presiune de vânzare. Însă această cantitate de monede (care vine greu de crezut că vor fi vândute în totalitate) – au și un adversar în tabăra cumpărătorilor: respectiv $20 de miliarde în stablecoins, distribuite pe mai multe exchangeuri, care așteaptă să fie convertite în Bitcoin sau alte crypto-monede.

După o perioadă în care intrările monedelor BTC au avut un curs moderat din punct de vedere cantitativ – după vânzările accentuate din luna Mai – observăm pe Coinbase ieșiri semnificative ale monedelor – au comentat reprezentanții Glassnode într-o postare pe twitter

Bitcoin: Balanța monedelor din Coinbase | Glassnode

Ethereum este liderul creșterilor din piața Altcoin

Pe de altă parte, pentru analiștii tehnici cu multă experiență, precum Michaël van de Poppe, consolidarea BTC nu surprinde deloc.

Da… Bitcoin urmărește drumul pe care l-am prevăzut

Per total, avem parte de o consolidare cât se poate de normală, care determină piața Altcoin să profite de conjunctură. Ethereum este liderul acestei creșteri și ar putea fi primul care stabilește noi maxime – a subliniat van de Poppe în dimineața zilei de 1 Septembrie

ETHUSD a depășit rezistența de la $3,500, stabilind astfel maximul ultimelor 3 luni atât față de dolarul american, cât și față de Bitcoin. Dominanța activului digital care conduce piața de Smart Contracts – s-a apreciat la 20%, în timp ce dominanța Bitcoin (BTC.D) a scăzut la 42%.

ETHUSD, timeframe de o zi | Binance
Exit mobile version