America: Administrația Biden vrea să trateze emitenții de stablecoin precum băncile

Guvernul Statelor Unite pare dornic să îmblânzească creșterea rapidă a pieței de monede stabile, conform rapoartelor

Ruslan | Adobe Stock

Administrația Biden consideră o nouă infrastructură legislativă pentru emitenții de monede stabile, care i-ar pune în aceeași categorie ca băncile – ridicând astfel multe întrebări cu privire la viitorul reglementativ al sectorului crypto.

Conform celor familiari cu această situație, The Wall Street Journal a raportat ieri faptul că administrația caută să convingă Congresul să creeze o cartă nouă, cu întrebuințări speciale pentru emitenții de monede stabile și alte companii care intră în aceeași categorie. Deși nu este foarte clar cum va funcționa această legislație, experții sunt de părere că este croită special pentru acest tip de business-uri.

Embed from Getty Images

Factorii de decizie politică au tras clopotele cu privire la monedele stabile în ultimele luni, deoarece sunt de părere că aceste active acoperite în dolari americani – nu sunt reglementate adecvat. Cu câteva zile în urmă, Președintele Rezervei Federale, Jerome Powell a transmis Comitetului pentru Servicii Financiare că monedele stabile precum Tether sau USD Coin – ar trebui reglementate în aceeași parametrii în care intră fondurile piețelor de lichiditate, precum depozitele bancare. În orice caz, Powell a afirmat cu fermitate faptul că nu va exista o interdicție generală asupra Bitcoin sau a altor crypto-monede.

Monedele stabile, care sunt active digitale acoperite total sau parțial în fonduri reale pentru a funcționa în sfera crypto precum banii fiat, au ajuns să constituie o piață în valoare de $128 de miliarde, conform cifrelor indicate de CoinMarketCap. Tether constituie mai bine de jumătate din această sumă, deși competitori precum USDC sau BUSD au realizat progrese impresionante anul acesta. Pe măsură ce piețele s-au maturizat, titluri care fură ochiul cu privire la lichiditatea acestor proiecte sau rezervele pe care defapt le au – au apărut tot mai des în sursele de știri.

America: Administrația Biden vrea să trateze emitenții de stablecoin precum băncile
Capitalizarea de piață a monedelor stabile | CoinMarketCap

După ce a ajuns la o înțelegere cu Biroul Procurorului General din New York, Tether Holdings Ltd. a fost de acord să publice periodic rapoarte cu privire la rezervele de lichiditate pe care le dețin. În luna Mai 2021, compania a dezvăluit o defalcare completă a fondurilor pentru prima dată.

Exit mobile version