Bitcoin: Jack Dorsey, CEO twitter, plănuiește construirea unui exchange descentralizat

Anunțat inițial în luna Iulie, TBD este un exchange descentralizat care aparține de Square și propune dezvoltarea unui serviciu financiar lipsit de custodie, al cărui obiectiv principal este Bitcoin

Bitcoin: Jack Dorsey, CEO twitter, plănuiește construirea unui exchange descentralizat

HTGanzo | Adobe Stock

Jack Dorsey, CEO Square și twitter, a spus recent că ultima implicare a platformelor sale în popularizarea activului digital – va fi construirea unui exchange descentralizat.

Într-un mesaj postat vineri pe twitter, Dorsey a spus că TBD – despre care nu știm sigur dacă este numele permanent al platformei, sau doar unul temporar – se va concentra pe construirea unui exchange descentralizat pentru Bitcoin.

Conform lui Mike Brock, liderul proiectului, TBD își propune să le ofere clienților posibilitatea de a găsi cu ușurință un portofel electronic care nu se află în custodia unei autorități centrale, oriunde s-ar afla ei pe glob. Executivii platformei au mai adăugat faptul că exchangeul descentralizat vrea să fie nativ pentru Bitcoin, de la cap la coadă. Printre alte facilități pe care echipa și le propune, se numără și publicarea open-source a codului de bază, lipsa de aprobare din partea unei autorități centrale și lipsa unei fundații sau model de guvernanță care să controleze exchangeul.

Scopul nostru este să construim acest exchange descentralizat cât mai simplu pentru utilizatori și cât mai ușor de integrat pentru alte portofele – a spus Brock, adăugând faptul că platforma se va conforma legilor Anti-Money Laundering (AML) și Know Your Customer (KYC)

Inițial, Dorsey a anunțat în luna Iulie faptul că Square lucrează la dezvoltarea unui serviciu financiar descentralizat și lipsit de guvernanța sau custodia unei autorități, al cărui focus principal are să fie doar Bitcoin. Dezvăluirea detaliilor despre TBD au venit după ce Square a anunțat dezvoltarea unui portofel open-source pentru BTC.

Exit mobile version