NFT: eBay va permite vânzarea și cumpărarea artei digitale pe platformă

bilalulker | Adobe Stock

eBay, gigantul site american de comerț online, a anunțat ieri, 11 Mai, că va permite listarea, cumpărarea și vânzarea de jetoane non-fungibile pe platforma lor.

Active înregistrate pe blockchain precum cărțile digitale de colecție, opere de artă sub formă de imagini sau clipuri video, precum și drepturile digitale ale unei melodii – vor putea fi tranzacționate pe eBay. Compania americană dorește să își extindă piscina de utilizatori care accesează platforma de e-comerț prin acceptarea acestei noi clase de active.

NFTurile au devenit foarte populare anul acesta, îndeosebi în luna Martie, când sectorul artei digitale a acaparat internetul, mulțumită jetoanelor lui Beeple, care s-au vândut pentru sume record.

NFT: eBay va permite vânzarea și cumpărarea artei digitale pe platformă
CRYPTOPUNK #4156 (APE) | Beeple

Alte branduri de top, precum Gucci sau McDonald’s – au anunțat, de asemenea, lansarea unor NFTuri luna trecută. Cu toate acestea, mijlocul lunii Martie a reprezentat punctul culminant al acestor active, când căutările pe internet ale termenului NFT au atins maximul istoric.

Jetoanele non-fungibile care se vor lista pe eBay pot varia foarte mult: de la avatarul unui extraterestru din seria Crypto Punks, care valorează milioane de dolari, până la momente istorice din NBA, salvate pe blockchain sub forma unor videoclipuri scurte – respectiv jetoanele TopShot.

Crypto Punks

Potrivit informațiilor pe care eBay le-a oferit Reuters, un inventar NFT ar putea fi furnizat vânzătorilor calificați, care îndeplinesc toate standardele și criteriile de eligibilitate. eBay a adăugat faptul că utilizatorii se pot aștepta la noi politici interne care le vor permite să cumpere și să vândă o gamă mult mai largă de NFTuri.

În lunile următoare, eBay va adăuga noi posibilități pe platformă, îndeosebi cea de a lista colecții bazate pe blockchain – Jordan Sweetnam, director general eBay America de Nord

Exit mobile version