Capitalizare: $ 2.42 T | Volum.: $ 71.08 B | Dominanță: 50.61%
  • MARKET
  • MARKET

Gwei

Definiție

Un Gwei este o subunitate a Ethereum-ului, folosită de obicei pentru a indica prețul unităților de Gas.

1 Ether = 1,000,000,000 Gwei (109).

Costul unităților de Gas în Gwei poate fi de obicei ajustat de către utilizatorii care încarcă tranzacții în blockchain.

În cazul în care prețul stabilit al Gas-ului este prea mic (să zicem, 1 Gwei per unitate Gas) poate duce la tranzacții lente sau eșuate, în timp ce stabilirea unui preț mai mare al Gas-ului (50 Gwei per unitate de Gas) poate duce la tranzacții mai rapide.

Explicație

Gas-ul și Gwei pot fi comparate cu combustibilul dintr-o mașină. Gas-ul poate fi considerat cantitatea de benzină din rezervorul de combustibil, în timp ce Gwei poate fi privit ca prețul benzinei per litru. Dacă o mașină consumă 5 litrii de Gas pentru a finaliza o călătorie la 1 USD pe litru, costul total al consumului de gaz este de 5 USD. Dacă o tranzacție consumă 5,000 de unități de Gas pentru a finaliza o tranzacție la 10 Gwei pe unitate, atunci costul total al tranzacției este de 50,000 Gwei. Presupunând că prețul ETH, pe baza condițiilor actuale ale pieței, este de 1000 USD per ETH, prețul tranzacției ar fi 0,5 USD (sau 50 cenți).

Articole relevante