BNY Mellon a lansat o platformă de custodie digitală pentru a proteja deținerile Ethereum și Bitcoin ale clienților, făcând din cea mai veche bancă din America prima bancă mare din țară care oferă servicii de custodie pentru activele digitale și investiții tradiționale pe aceeași platformă.
We are reimagining financial markets through blockchain & digital assets. Select U.S. institutional clients can now view traditional & digital assets on one platform. Secure and resilient, Digital Asset Custody—a milestone in our innovation journey. https://t.co/DsdUboOPWj pic.twitter.com/r0vvqoVfqT
— BNY Mellon (@BNYMellon) October 11, 2022
Banca va stoca cheile private folosite pentru a accesa fondurile și va oferi aceleași servicii de contabilitate oferite administratorilor de fonduri în alte active, cum ar fi acțiuni și obligațiuni, potrivit unui comunicat.
Platforma va intra în funcțiune săptămâna aceasta cu firme de fonduri de investiții selectate. Banca a spus că se așteaptă să ofere servicii de custodie a criptomonedelor mai multor clienți în viitor, în așteptarea aprobării autorităților de reglementare.
BNY Mellon are o istorie de 238 de ani, deține peste 43 de trilioane de dolari în active aflate în custodie sau administrare la nivel mondial și, în 2021, a înființat o unitate de active digitale pentru a dezvolta soluții de active digitale și o platformă pentru a face legătura între custodia activelor digitale și tradiționale. La începutul acestei toamne, banca a primit aprobarea pentru custodia criptomonedelor de la autoritățile monetare din New York.
„Cu Digital Asset Custody, ne continuăm călătoria de încredere și inovație în spațiul în evoluție al activelor digitale, îmbrățișând în același timp tehnologia de vârf și colaborând cu companii fintech”, a declarat Roman Regelman, CEO al Securities Services & Digital la BNY Mellon.
Un sondaj recent sponsorizat de BNY Mellon evidențiază cererea instituțională deja semnificativă pentru o infrastructură financiară rezistentă, scalabilă, care să poată găzdui atât activele tradiționale, cât și cele digitale.
Aproape toți investitorii instituționali (91%) sunt interesați să investească în produse tokenizate. În plus, 41% dintre investitorii instituționali dețin criptomonede în portofoliul lor astăzi, iar alți 15% plănuiesc să dețină active digitale în portofoliile lor în următorii doi până la cinci ani, potrivit sondajului.
Mișcarea reprezintă o etapă importantă pentru băncile tradiționale și pentru acceptarea din ce în ce mai mare a activelor digitale ca piață legală și sursă pentru noi afaceri.
https://twitter.com/BarrySilbert/status/1579808941433028614
În timp ce mulți directori de pe Wall Street încă pun la îndoială potențialul criptomonedelor și urmăresc să meargă cu prudență până când Washingtonul va clarifica modul în care va fi reglementată piața, firma a răspuns la un număr tot mai mare de apeluri din partea clienților companiilor de investiții de a păși în rolul tradițional de intermediar.