Următoarea generație a internetului se apropie cu pași repezi, protocoalele descentralizate și datele blockchain deschizând o nouă etapă de acces la internet pentru utilizatori. Cu o atenție mai mare ca oricând acordată confidențialității datelor, streaming-ului securizat și rețelelor descentralizate, proiectele Web 3.0 înregistrează o creștere uriașă pe toate planurile.
Cele mai bune 12 token-uri Web 3.0 pentru 2023
Revoluția Web 3.0 oferă o șansă fantastică investitorilor de a obține câștiguri uriașe prin susținerea criptomonedelor Web 3.0 care valorifică tehnologiile emergente, cum ar fi contractele inteligente și activele digitale, pentru a oferi experiențe fenomenale utilizatorilor.
Iată care sunt cele mai bune criptomonede web 3.0 pe care să le cumperi chiar acum:
- Metacade (MCADE)
- AltSignals (ASI)
- Helium (HNT)
- Chainlink (LINK)
- Filecoin (FIL)
- The Graph (GRT)
- Uniswap (UNI)
- Cosmos (ATOM)
- Ethereum (ETH)
- Solana (SOL)
- Polkadot (DOT)
- Tron (TRON)
1. Metacade (MCADE) – Cea mai bună criptomonedă pentru randamente mari
Ce este Metacade?
Metacade este un nou proiect incredibil, care a făcut mare vâlvă în comunitățile de investiții de top din Web 3.0, ca urmare a mult lăudatului whitepaper și a interesului feroce față de presale-ul proiectului. Nou-venitul a strâns deja suma amețitoare de $13.5m în doar 17 săptămâni și nu dă semne de încetinire, deoarece investitorii cer cu ardoare să investească în cele mai bune și mai sigure criptomonede web 3.0, care oferă cele mai mari randamente.
În centrul planurilor Metacade se află crearea celei mai mari arcade play-to-earn (P2E) din lume, ceea ce înseamnă că platforma se va mândri cu o librărie imensă de jocuri care acoperă o gamă largă de lumi digitale diferite și o serie de alte experiențe de joc pentru utilizatori.
Jucătorii vor câștiga recompense pentru jocurile lor preferate, precum și pentru alte activități care contribuie la îmbunătățirea experienței generale a utilizatorilor în cadrul platformei Metacade. Aceasta înseamnă că acțiuni precum partajarea de alpha sau implicarea în comunitate vor permite utilizatorilor să câștige recompense.
De ce să investești în Metacade?
Token-ul Metacade, MCADE, permite platformei să funcționeze eficient. MCADE este moneda întregului ecosistem, astfel încât alimentează nu doar recompensele, ci și toate celelalte schimburi de valoare, cum ar fi cumpărarea de produse sau participarea la turneele competitive.
Alegerile de design pentru Metacade fac din MCADE o alegere solidă de investiție, opțiunile de miză permițând investitorilor să obțină un venit pasiv în timp ce se păstrează pentru mari câștiguri viitoare.
Care sunt riscurile investiției în Metacade?
Deși Metacade are un potențial uriaș, piața criptografică este mai volatilă decât alte active. Întrucât Web 3.0 se află încă în faza incipientă, criptomonedele sunt investiții foarte speculative, chiar și cele cu capitalizare de piață foarte scăzută.
>>> Puteți participa la presale-ul Metacade aici <<<
2. AltSignals – Cea mai bună alegere pentru semnale de tranzacționare de top pe piață
Ce este AltSignals și cum se integrează în Web 3.0?
AltSignals este o raritate în spațiul criptografic, deoarece este construit pe baza unui proiect deja de succes. AltSignals oferă investitorilor cele mai bune semnale de tranzacționare de pe piață și se mândrește cu un număr incredibil de 50.000 de utilizatori și un rating de 4.9 din 5 pe Trustpilot.
Această bază de utilizatori mulțumiți oferă o piață țintă perfectă pentru noul său demers – lansarea token-ului ASI pentru a sprijini dezvoltarea noului produs de ultimă generație ActualizeAI. ActualizeAI le permite utilizatorilor să beneficieze de cele mai recente tehnologii de învățare automatizată și să primească semnale de tranzacționare înaintea celorlalți, maximizându-și profiturile.
De ce să cumperi AltSignals?
Cu o bază de utilizatori incredibil de puternică, și cu o piață criptografică ce continuă să afișeze o volatilitate pe care investitorii o pot valorifica, nu există un moment mai bun pentru a investi în furnizorii de semnale de tranzacționare de excepție, deoarece piața pentru aceste servicii va continua să explodeze.
Care sunt riscurile investiției în AltSignals?
Având o bază de utilizatori foarte puternică, este dificil să vezi partea negativă. La fel ca în cazul tuturor investițiilor, există întotdeauna un risc de circumstanțe neprevăzute, astfel încât investitorii ar trebui să ia întotdeauna în considerare acest lucru.
>>> Puteți participa la presale-ul AltSignals aici <<<
3. Helium – Infrastructura descentralizată alimentată de rețea
Ce este Helium și cum se integrează în Web 3.0?
Helium este un proiect ambițios care urmărește să construiască cea mai mare rețea distribuită din lume pentru accesul la internet – o rețea peer-to-peer care oferă acces la rețea în zona ta în schimbul criptomonedei native a rețelei Helium, HNT. Rețeaua Helium își propune să schimbe radical modul în care este accesat internetul și utilizează propriul algoritm de verificare a acoperirii pentru consens.
De ce să cumperi Helium?
Proiectul se laudă că permite accesul dispozitivelor cu consum redus de energie și, ca urmare, dispune deja de aproape 1 milion de noduri, numite hotspot-uri, care sprijină utilizatorii rețelei sale mondiale, iar rețeaua descentralizată construită de proiect se numără printre cele mai impresionante planuri de infrastructură exclusiv descentralizată din întregul Web 3.0.
Opțiunile de tokenomie și de staking pentru token-ul HNT sunt convingătoare, iar distribuția token-ului nativ HNT se schimbă în timp pentru a susține un set de stimulente care se orientează în funcție de nevoile rețelei.
Care sunt riscurile investiției în Helium?
Principalul risc al investiției în Helium este că aceasta concurează cu marii furnizori centralizați de servicii de internet și rămâne de văzut dacă vor exista probleme de reglementare în cazul unei infrastructuri cloud descentralizate furnizate printr-o rețea blockchain descentralizată. Problemele juridice ar putea fi un blocaj în unele cazuri, determinarea persoanei responsabile pentru software-ul client torrent care rulează pe o infrastructură de rețea peer-to-peer putând fi o piedică.
4. Chainlink – Furnizarea de date securizate on-chain
Ce este Chainlink și cum se integrează în Web 3.0?
Chainlink oferă servicii de oracole și, astfel, asigură accesul contractelor inteligente la date din afara lanțului – adică la date din lumea reală pe care contractele inteligente nu le pot accesa singure într-un mod nesecurizat. Proiectul realizează acest lucru printr-un set extins de reguli care stimulează operatorii de noduri să se comporte într-o manieră de încredere.
Nodurile rețelei își riscă LINK-ul mizat în funcție de calitatea datelor furnizate și, astfel, există un risc minim ca un jucător rău intenționat să poată manipula sistemul, iar această acuratețe a datelor ajută la asigurarea unei funcții vitale atunci când vine vorba de domeniul de aplicare global și de scara globală a cazurilor de utilizare a web 3.0.
De ce să cumperi Chainlink?
Chainlink este deja tranzacționat și utilizat pe scară largă în industrie, multe protocoale DeFi utilizând Chainlink pentru a prelua valorile perechilor de tranzacționare de la bursele centralizate. Numărul de parteneriate pe care Chainlink le are este de neegalat și, având în vedere că toate accesările de date necesită token-ul nativ LINK, ar putea fi o alegere de investiție puternică pentru viitor.
Care sunt riscurile investiției în Chainlink?
Investiția în Chainlink reprezintă un risc, deoarece, fiind un proiect deja cunoscut, este nevoie de niveluri substanțiale de adopție de către companii pentru a produce randamente mari în acest moment. Se poate lăuda cu parteneriatul cu gigantul Swift și, prin urmare, ar putea realiza acest lucru, dar ar putea apărea și alternative, pe măsură ce marii jucători TradFi încep să intre pe piață.
5. Filecoin – Confruntarea cu furnizorii de stocare în cloud
Ce este Filecoin și cum se integrează în Web 3.0?
Rețeaua Filecoin este o rețea de stocare descentralizată care oferă utilizatorilor săi spațiu de stocare sigur și securizat. Funcționează efectiv ca o piață descentralizată pentru nevoile de stocare, toate tranzacțiile fiind alimentate de token-ul FIL.
Acest lucru le permite furnizorilor să își închirieze spațiul de stocare în schimbul criptomonedelor FIL, și astfel, Filecoin o parte esențială a unui sector în creștere al activelor digitale Web 3.0 care se adresează nevoilor de infrastructură web.
De ce să cumperi Filecoin?
Cererea pentru furnizorii de stocare permanentă de date nu a fost niciodată mai mare, deoarece tot mai multe proiecte caută să stocheze date, iar un web mai descentralizat ar putea vedea o cerere mai mare pentru a se îndepărta de modelul tradițional al furnizorului de stocare din centrele de date.
Proiectul Filecoin este pregătit pentru importanța disponibilității datelor, cu cazuri de utilizare specifice pentru streaming video care arată capacitatea proiectului de a transmite date rapid și ușor.
Care sunt riscurile investiției în Filecoin?
Filecoin se ia la întrecere cu unii dintre marii jucători care oferă spațiu de stocare în cloud și care se concentrează pe soluții de stocare securizată a datelor, iar a smulge o bucată de piață giganților din domeniul tehnologiei este dificil.
6. The Graph – Indexarea blockchain-ului
Ce este The Graph și cum se integrează în Web 3.0?
Protocolul The Graph permite accesul la toate datele stocate în diferite rețele blockchain, ceea ce înseamnă că datele utilizatorilor din dApps și alte cazuri de utilizare pot prelua cu ușurință date specifice într-un mod ușor de consumat.
Acest lucru se realizează prin indexarea datelor, iar token-ul GRT este utilizat pentru a facilita roluri diferite care alcătuiesc ecosistemul proiectului.
De ce să cumperi The Graph?
Sistemul de indexare utilizat de The Graph permite multe cazuri de utilizare diferite care, altfel, ar trebui să găzduiască propriile noduri pentru fiecare rețea blockchain pe care doresc să o acceseze. Prin luarea măsurilor necesare pentru a organiza datele blockchain, proiectul ar putea fi martorul creșterii semnificative a cererii de servicii în timp – crescând prețul token-ului GRT.
Care sunt riscurile investiției în The Graph?
Pe măsură ce rețelele blockchain continuă să câștige tracțiune în timp, am putea vedea că apar alternative la The Graph. Există și riscul ca, în cazul în care cererea pentru anumite servicii nu atinge un prag necesar, atunci stimulentele GRT să nu fie suficiente pentru a asigura disponibilitatea datelor, putând astfel să apară și concurenții.
7. Uniswap – Liderul schimburilor descentralizate
Ce este Uniswap și cum se integrează în Web 3.0?
Uniswap este un schimb descentralizat care utilizează blockchain-ul Ethereum și oferă utilizatorilor un mijloc de a tranzacționa criptomonede fără a fi nevoie de un schimb centralizat. Proiectul permite efectuarea de transferuri folosind o metodă de tranzacționare cunoscută sub numele de „formator de piață automatizat”.
Uniswap s-a dovedit popular datorită nivelului ridicat de confidențialitate pe care îl oferă, iar multe portofele criptografice permit accesul direct. Proiectul s-a dovedit a fi atât de eficient încât au mai apărut multe proiecte similare, cum ar fi PancakeSwap pentru Binance Smart Chain.
De ce să cumperi Uniswap?
Uniswap este un exemplu fantastic al modului în care proiectele utilizează inovator tehnologia blockchain pentru a oferi experiențe îmbunătățite utilizatorilor. Pe măsură ce utilizarea Ethereum crește, am putea vedea cum cresc și volumele de utilizatori pe Uniswap, ceea ce înseamnă o apreciere a prețului pentru token-ul platformei, UNI.
Care sunt riscurile investiției în Uniswap?
Uniswap este deja foarte cunoscută, dar se confruntă, totodată, cu o concurență sporită atât din perspectiva protocoalelor de nivel 1, cât și a altor formatori de piață automatizați. Deși rămâne una dintre cele mai utilizate platforme pentru DEX-uri, ar putea avea dificultăți în a-și menține elanul.
8. Cosmos – Unirea blockchain-urilor
Ce este Cosmos și cum se integrează în Web 3.0?
Cosmos este un protocol de interoperabilitate descentralizat, alimentat de rețea, care unește mai multe protocoale diferite prin intermediul propriului ecosistem de blockchain-uri. Folosește un token numit ATOM pentru a alimenta Cosmos Hub, element central al ecosistemului, care permite staking de token-uri pentru ca deținătorii să obțină un venit pasiv.
De ce ar trebui să cumperi Cosmos?
Problema interoperabilității este una importantă pentru web 3.0, iar mulți văd în Cosmos cea mai eficientă soluție în acest spațiu. În situația în care Cosmos poate să se consolideze ca liantul care ține împreună diferite blockchain-uri, atunci multe cazuri de utilizare vor trebui să folosească standardul token-ului ATOM – fie că acoperă capabilități de rețea privată virtuală, streaming media bazat pe cloud, sau chiar și doar stocarea activelor digitale.
Care sunt riscurile investiției în Cosmos?
Cosmos mizează pe faptul că, în cele din urmă, vor fi necesare mai multe blockchain-uri pentru a satisface cazurile de utilizare a următoarei generații de internet. Deși acest lucru ar putea fi adevărat, dacă un singur blockchain ajunge să dețină marea majoritate a cotei de piață, atunci cazul de utilizare pentru Cosmos este substanțial slăbit.
De asemenea, Cosmos trebuie să fie atent la jucătorii TradFi care intră în acest spațiu, deoarece rețelele private între persoane juridice ar putea, de asemenea, să elimine o oportunitate cheie de creștere pentru proiect.
9. Ethereum – Locul de naștere al contractelor inteligente
Ce este Ethereum și cum se integrează în Web 3.0?
Ethereum este un protocol public fără permisiune de nivel 1 care a dominat spațiul protocoalelor descentralizate ani de zile. Se mândrește cu cel mai mare număr de utilizatori de rețea pentru orice rețea blockchain descentralizată și folosește token-ul ETH pentru a alimenta taxele de tranzacționare.
De ce să cumperi Ethereum?
Dintre toate proiectele descentralizate, blockchain-ul Ethereum este unul dintre cele mai cunoscute. Având în vedere că proiectul se laudă, de asemenea, cu un timp de funcționare de 100% de la lansare, este un favorit ferm pentru dezvoltarea viitoare. Aceasta înseamnă că Ethereum va beneficia probabil de creșterea pieței pentru o perioadă de timp, iar cei care doresc să creeze proiecte descentralizate pentru a valorifica tehnologia blockchain vor lua întotdeauna în considerare Ethereum, creșterea devenind, astfel, aproape sigură pentru marele jucător.
Care sunt riscurile investiției în Ethereum?
Investiția în blockchain-ul Ethereum nu este însă lipsită de riscuri. Proiectul este unul dintre cele mai cunoscute, astfel încât o mare parte din potențialul său este deja evaluat. Aceasta înseamnă că, deși ETH ar putea înregistra randamente bune, este puțin probabil să poată produce genul de randamente pe care le pot oferi proiectele aflate în etapa inițială.
10. Solana – Un protocol de nivel 1 cu o comunitate înfocată
Ce este Solana și cum se integrează în Web 3.0?
Solana este un protocol de nivel 1 care concurează cu rețeaua Ethereum în spațiul public fără permisiuni. Folosește un mecanism de consens nou, cunoscut sub numele de Proof-of-History și a beneficiat de numeroase investiții și sprijin din partea marilor jucători de capital de risc din acest domeniu.
De ce ar trebui să cumperi Solana?
Proiectul are deja o gamă largă de proiecte și cazuri de utilizare live pe rețea, cum ar fi lumea virtuală și vânzarea de bunuri imobiliare virtuale pe Ethereum, iar Solana a depășit 100 de milioane USD în doar o săptămână din 2021.
Dacă utilizarea continuă să crească, iar platforma poate rămâne stabilă și consecventă pentru baza sa în creștere de dezvoltatori, atunci cererea pentru token-ul SOL (utilizat pentru toate taxele de tranzacționare) ar putea continua să crească în 2023 și după.
Care sunt riscurile investiției în Solana?
Solana a cunoscut o dezvoltare rapidă, dar a fost afectată de timpii de nefuncționare, în mai multe cazuri fiind necesară oprirea completă a rețelei pentru a rezolva problemele tehnice. Acest lucru înseamnă că multe proiecte vor prefera probabil alternative atunci când aleg unde să implementeze contracte inteligente. Valoarea de piață este deja relativ ridicată în privința valorii de referință a nivelului 1, astfel că este probabil să se găsească randamente mai mari în altă parte.
11. Polkadot – Unirea blockchain-urilor
Ce este Polkadot și cum se integrează în Web 3.0?
Polkadot este un alt proiect criptografic care se concentrează pe interoperabilitatea între diferite lanțuri și a fost fondat de Gavin Wood, cunoscut pentru că a făcut parte din echipa care a fondat Ethereum. Proiectul folosește tehnologia numită parachainuri pentru a oferi un mijloc de a face legătura între diferite blockchain-uri și a creat o comunitate pasionată de susținători încă de la lansarea sa.
De ce ar trebui să cumperi Polkadot?
Polkadot este cunoscută pentru că are o echipă tehnică foarte puternică, iar acest lucru ar putea fi esențial pentru ca proiectul să se poată diferenția într-un domeniu cunoscut pentru dificultatea sa tehnică.
Proiectul folosește foarte mult token-ul DOT, astfel că este important să ținem cont de această utilitate în privința potențialului de investiție rentabil al proiectului.
Care sunt riscurile investiției în Polkadot?
Polkadot se confruntă cu o concurență acerbă din partea unor companii precum Quant Network și Cosmos, iar recent a anunțat că directorul general Gavin Wood va demisiona. Echipa rămasă va trebui să conducă proiectul în această perioadă de incertitudine.
Proiectul a fost și victima hackerilor în repetate rânduri și, având în vedere că doar un număr limitat de parachain-uri sunt scoase la licitație în același timp, ar putea exista unele limitări care trebuie depășite.
12. Tron – Un protocol de nivel 1 cu accent pe divertisment
Ce este Tron și cum se integrează în Web 3.0?
Tron este un protocol public fără permisiune de nivel 1 care concurează cu Ethereum și cu alte companii din domeniu pentru cota de piață. Proiectul oferă funcționalități de contracte inteligente și a reușit să creeze o comunitate uriașă de dezvoltatori sub conducerea fondatorului Justin Sun.
Utilizează token-ul său nativ, TRX, pentru a valida tranzacțiile și astfel oferă investitorilor posibilitatea de a-și miza token-urile pentru a contribui la securizarea rețelei, obținând în schimb un venit pasiv.
De ce ar trebui să cumperi Tron?
Tron există de mai mulți ani, iar volumul său de tranzacționare a demonstrat că are rezistență. Cu accent în creștere pe criptomonedele din domeniile media și divertisment, tot mai multe proiecte colaborează cu Tron, iar aceasta ar putea produce o schimbare de în volumele de tranzacționare în următorii ani.
Care sunt riscurile investiției în Tron?
Tron a fost acuzat de lipsa descentralizării întâlnite în alte proiecte, existând zvonuri că aproximativ 50% din nodurile Tron se află sub controlul proiectului. Aceasta înseamnă că este mai puțin probabil ca Tron să poată prelua cazuri de utilizare pentru companii în viitor, din cauza preocupărilor legate de controlul rețelei.
Ce este Web 3.0?
Utilizatorii de internet au fost martorii unei schimbări uriașe a experienței pe internet de-a lungul anilor, iar îmbunătățirea constantă a experienței utilizatorilor este reflectată de terminologia „web”. Iată mai multe informații despre evoluția prin care a trecut web-ul:
Web 1.0
Web 1.0 a fost structura internetului la începuturi. Pe atunci, paginile web erau simple și statice, cu interactivitate și implicare limitate a utilizatorilor. Web1 a fost folosit în principal pentru informații și chiar avea diferite rețele – rețele concurente – în primele etape. Toate acestea însemnau că utilizatorii puteau în mare parte doar să consume informații, în loc să poată interacționa cu acestea sau cu alți utilizatori.
Web 2.0
Web 2.0 a apărut la mijlocul anilor 2000 și se referă la internetul modern folosit în prezent. Acesta se caracterizează prin experiențe mai interactive și mai centrate pe utilizator, rețelele de socializare, platformele de comerț electronic și serviciile de streaming fiind toate născute din mișcarea Web 2.0. Web2 a permis utilizatorilor să contribuie cu conținut, să colaboreze și să interacționeze unii cu alții, ceea ce a dus la o experiență mult mai conectată a internetului pentru utilizatori. Web 2.0 a dus la un internet cu mai mult conținut generat de utilizatori.
Web 3.0
Denumit uneori web semantic, Web 3.0 se referă la următoarea generație a internetului, o lume digitală în care informațiile și aplicațiile sunt descentralizate – ceea ce înseamnă că nu sunt controlate de o singură entitate sau organizație.
În Web 3.0, internetul se bazează pe tehnologii descentralizate, cum ar fi blockchain, ceea ce permite interacțiuni mai sigure, private între utilizatori. Acest lucru se realizează prin utilizarea contractelor inteligente, a aplicațiilor descentralizate (dApps) și a altor tehnologii descentralizate.
Una dintre caracteristicile cheie ale Web3 este accentul pus pe controlul utilizatorului și pe dreptul de proprietate asupra datelor. Spre deosebire de World Wide Web tradițional, unde datele sunt adesea controlate de marile companii de tehnologie, Web3 urmărește să ofere utilizatorilor un control mai mare asupra datelor și a confidențialității lor.
Concluzie – Care este cea mai bună monedă Web 3.0?
Lista de token-uri criptografice Web 3.0 acoperă o serie de proiecte puternice, dar este greu să privești dincolo de Metacade ca fiind cea mai interesantă oportunitate de investiție din acest grup. Potențialul ridicat al proiectului, împreună cu utilitatea convingătoare a token-ului, reprezintă o șansă interesantă de a obține profituri uriașe.
Întrebări frecvente privind criptomonedele
Care sunt cele mai bune monede Web 3.0?
Cele mai bune monede Web 3.0 au toate un mare potențial de creștere în viitor, fie prin volumele de tranzacții, fie prin numărul de utilizatori. De asemenea, trebuie să aibă un token care să fie foarte utilizat, iar cu cât proiectul se află într-un stadiu mai timpuriu, cu atât mai mare este plafonul investiției.
Ce criptografie va folosi Web 3.0?
Se pare că Web 3.0 va utiliza o gamă întreagă de criptomonede diferite în scopuri diferite. În majoritatea spațiilor, multe proiecte diferite vor fi capabile să-și păstreze o cotă de piață, ceea ce oferă numeroase oportunități pentru investitorii care doresc să se implice.
Ce este Metaversul?
Metaversul se referă la lumile online imersive care, de obicei, au ca scop crearea unei lumi virtuale în care avatarul unui utilizator să aibă experiențe. Acesta implică adesea VR (cel puțin ca o aspirație viitoare) pentru a maximiza imersiunea, dar este, de asemenea, un punct central al Web 3.0, având în vedere beneficiile descentralizării.
Ce sunt contractele inteligente?
Contractele inteligente sunt contracte care sunt scrise în cod și pot fi executate într-un mod neîngrădit. Aceasta înseamnă că anumite acțiuni (și tranzacții) pot fi executate în mod programatic, reducând astfel necesitatea implicării unor terți.
Sunt monedele Web3 o investiție bună?
Monedele Web 3.0 sunt susceptibile de a fi o investiție bună, deoarece acest spațiu are un potențial foarte mare, dar rămâne în stadii incipiente. Poate dura mulți ani până când web-ul se va maturiza și, astfel, este posibil să existe multe oportunități bune pentru randamente mari în acest spațiu.
De unde pot cumpăra monede Web 3.0?
Multe burse centralizate vor permite achiziționarea și tranzacționarea criptomonedelor Web 3.0, iar proiectele aflate în presale vor direcționa, de obicei, cumpărătorii către site-ul web, cum ar fi Metacade.
Puteți participa la presale-ul Metacade aici.
Puteți participa la presale-ul AltSignals aici.